Eemland300

25 november 2017 – Eemnes

Informatie

375 inwoners en gebruikers van het Eemlandgebied woonden zaterdag de eerste bijenkomst van Eemland 300 in Eemnes bij.

Volgens woordvoerder Manita Brunekreef van organisator Natuurmonumenten was het een succes. ,,Ondanks de tegenstrijdige belangen van argrarïers, bewoners en recreanten was er veel bereidwilligheid om samen te werken.”

Belangrijk thema was het oprichten van een Eemcoöperatie, waarin de gebruikers samenwerken om zo goed mogelijk met elkaar te wonen, werken en recreëren. ,,Ook was er veel behoefte aan meer biodiversiteit. Dat vraagt een investering van de boeren en heeft financiële consequenties. Boeren werken en recreanten komen er voor de natuur. Beide zijn bereid om oplossingen te vinden.”

Voor Natuurmonumenten is Eemland primair een weidevogelgebied. ,,We zijn dan ook benieuwd hoe er tegenaan wordt gekeken.”

Van alle aanwezigen hebben 225 mensen zich aangemeld om op 25 januari tijdens de vervolgbijeenkomst te werken aan het realiseren van de plannen.

Bekijk hier de website.

Bekijk hier de top 10 voorstellen.

Wil je zelf ook een G1000 organiseren? Neem dan contact op!

BEKIJKEN: